Siva Skriget

Sivaskriget (2008)

DR Fiktion genindspillede i 2008 den klassiske radiogyser Siva Skriget, som alle der lyttede til Danmarks Radio i 1956 husker. Det var nemlig dengang Radio Teatret samlede hele familien Danmark og lagde gaderne øde.

Siva Skriget er skrevet af Else Faber under synonymet Cecil Burton. Else Faber gav i 1956 radiolytterne gåsehud og søvnløse nætter med det mystiske skrig, der var en del af radiogyseren Siva Skriget, og for mange ældre danskere er Siva Skriget en klassiker på linje med med Matador og Huset på Christianshavn.

Handlingen er, at General Trollope bliver fundet død i subway’en i London. Og mystikken breder sig, da det viser sig at være et mord begået med slangegift. Flere mænd bliver myrdet. Alle har de forbindelse med hinanden. Alle har de været udstationeret som soldater i Indien. Men hvad er det ellers der binder disse mennesker sammen? Hvorfor bliver de myrdet? Og hvor kommer det uhyggelige siva skrig fra ?
Heldigvis tager Major McDuff affære. Hans mordefterforskning involverer både en nysgerrig kvindelig journalist, en dekadent skuespillerinde, en flabet taxachauffør og naturligvis en talentløs politiinspektør.

Medvirkende: Søren Spanning, Peter Gantzler, Trine Pallesen, Nikolaj Kopernikus og Lars Ranthe m.fl.
Forfatter: Cecil Burton alias Else Faber.
Bearbejdelse: Anders Lundorph.
Instruktion: Thomas Bjerregaard Nielsen.
Komponist: Thomas Sandberg.
Teknik: Solveig Berger.