software

Udvikling og programmering af software og andre applikationer, som jeg bruger i studiet, på nettet eller på scenen er en essentiel del af mit kreative virke. Således har jeg blandt andet udviklet denne hjemmeside i open source miljøet WordPress og anvendt PHP, mySQL, HTML, CSS og Javascript-

Til min solo forestilling INTER_FACE valgte jeg selv at udvikle den software, der skulle være mainframe , da der ikke fandtes noget på markedet, der kunne løse de behov jeg havde – nemlig at optage lyd og video i sync og loope eller manipulere de enkelte optagelser “on the fly”. Målet var, at jeg skulle kunne spille, synge og agere med mig selv i mange lag live og spille sammen med computeren som en organisk enhed. Tanken var desuden at jeg på “dogmeagtig” vis kun skulle bruge det indbyggede webkamera fra min laptop samt en simpel mikrofon til at optage lyden. Derudover ville jeg gerne udforske billed- & grafikmanipulationer og samspillet med disse live. Al lyd- og biledmateriale blev optaget live, ved hver fremførelse. Intet var optaget på forhånd.
Endelig havde jeg en idé om at integrere andre interfaces til at kontrollere softwaren. En dansemåtte der oprindelig var udviklet til Playstation samt en iPhone blev således også anvendt i forestillingen. Det tog mig ca. et år at skabe denne software, som jeg stadig udvikler på og optimerer.

I marts 2011 havde jeg premiere på min soloforestilling LOOP og til denne havde jeg videreudviklet mit audio- og videoloopsoftware.

I juli 2013 blev LiveLooperOne launchet på Mac App Store. Se mere på livelooper.dk

I øjeblikket arbejder jeg på at udvikle software rammen for min nye forestilling iPlay, der skal have premiere i maj 2014.

Se software screendumps fra INTER_FACE her: