Thomas Sandberg & Sivamani

Sandberg & Sivamani at Copenhagen Jazzhouse
Sandberg & Sivamani at Copenhagen Jazzhouse

Dansk/indisk perkussivt topmøde med to af fagets mest spektakulære og spændende udøvere. Et samarbejde mellem to måder at tænke perkussion på, hvor Sandberg står for det mere minimalistisk setup, har Shivamani det helt store udstyr fremme.
At kalde koncerten med Sivamani & Thomas Sandberg for et musikermøde mellem to store trommeslagere ville være en underdrivelse. Her er nemlig tale om et møde mellem to fordomsfrie musikere i høj international klasse, og en aften, der meget vel kan ændre ens opfattelse af, hvordan en koncert for to percussionister kan lyde.

Har man én gang oplevet det indiske slagtøjsfænomen Sivamani, glemmer man det ikke. Med en enestående rytmefornemmelse inddrager han alle tænkelige og utænkelige slagtøjsinstrumenter i ekstravagante koncerter, der både viser ham som stor musiker og showman. En farverig skikkelse, der hyppigt bidrager som musiker i Indiens store filmindustri, og som har vundet adskillige konkurrencer for sit trommespil.Som led i projektet India Today – Copenhagen Tomorrow, der arbejder med at etablere en frugtbar kreativ dialog mellem Indien og Danmark, er det lykkedes at få denne legende til Danmark til en særlig koncert med den danske slagstøjsmester Thomas Sandberg.Sandberg er uddannet slagtøjsspiller på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og mestrer således til fulde den klassiske tradition. Det har dog ikke holdt ham tilbage fra at skabe sig sin helt egen niche, hvor ny kompositionsmusik og fusion møder gadegøgl og teater.Kort sagt: et møde mellem to enere med hver deres tilgang til slagtøj, men med en fælles kærlighed til nysgerrigt at udforske yderpolerne af, hvad slagtøjsmusik formår.