Twist

TWIST (2005)
TWIST (2005)

TWIST tager udgangspunkt i livets alvorlige øjeblikke, hvor alting kan ændres på et splitsekund.
En aften på et diskotek får fire unge mennesker volden tæt ind på livet. Jalousien, vreden og kærligheden bringes i kog, og det hele kammer over – de uskyldige bliver skyldige. De fires forskellige oplevelser af virkeligheden er det kunstneriske omdrejningspunkt i Twist. Læs om handlingen, musikken og koreografien HER
TWIST havde premiere i juni 2005 og har siden turneret intensivt i Danmark samt gæstespillet på Takkelloftet i Operaen på Holmen.

Komponist : Thomas Sandberg
Instruktør : Jacques Matthiessen
Koreograf : Sofie Christiansen
Scenograf : Pia Maansen
Lysdesign : Jacob Langaa Sennek
Grafisk design : Clara Zangenberg
Medvirkende : Anja Jørgensen (Layla), Louise Seloy(Caya),Martin P. Jensen(Morten) & Nick Johnsen(Nic).
Producent : Uppercut Danseteater.

Om musikken til TWIST :
Musikken til TWIST er komponeret i en stil og i et tonesprog, som kendes fra diskoteker og klubber. Den er bygget op af 5 grundtemaer, hvor det overordnede tema udgøres af Ouverturen. Dette tema knytter sig til realplanet og er et slag refleksionens tema, idet det forholder sig til hvad der sker inde i de fire unges hoveder efter forbrydelsen er sket.
Derudover har hver af de fire dansere deres egen temamusik, som afspejler deres karakters træk. Hver gang historien fortælles genem en af de fire personers øjne, er det til det pågældende ledemotiv.
Alle temaerne moduleres og udvikles stemnings- og pulsmæssigt, som stykket skrider frem.
Thomas Sandberg, Komponist 
Om det dramatiske plot i TWIST :
I min hverdag oplever jeg ofte, at mennesker kan have meget divergerende oplevelser af en hændelse. Det gælder i mit arbejde, i trafikken eller med mine børn og deres venner. Derfra er ideen til TWIST opstået. At sandheden opleves ud fra de øjne og ører der ser og hører. At skabe en danseforestilling, som kunne være ennøjenåbner i forhold til det dilemma, at en objektiv sandhed af en menneskelig hændelse ikke findes, især hvis man spørger de implicerede.
Jacques Mathiessen, Dramaturg & Instruktør
Om koreografien i Twist :
Twist har store stilspring i bevægelsernes udtryk, og fremfor at vise en bestemt stilart, viser blandingen af dansernes og min forskellige baggrund, dansens kraft som udtryksform.
Forestillingen har elementer, som vi kender fra fest og diskotek. at blande hverdagens dans med dansernes forskellige stilarter, belyser de subjektive vinkler på nattens hændelser.
Sofie Christiansen, Koreograf

Champions

Champions (2004)
Champions (2004)

Champions sender fire toptunede sports-stars i arenaen for at fighte sig vej til sejrsskamlens øverste trin! Tværs gennem alle verdens sportsgrene går det – fra basket til brydning – fra fægtning til fitness: hvem er størst
og hvem smider først håndklædet i ringen?
Champions er en tour de force gennem sportens og konkurrencens verden, båret af ny og inciterende musik og performet gennem moderne dans og breakdans.
Champions sender et spørgsmål på banen: Når vejen til succes altid går over andres nederlag, hva’ så med leg, venskab, kærlighed og andre af livets små banaliteter
Champions havde premiere i foråret 2004 og har siden spillet omkring 100 gange over hele Danmark, inkl. på Takkelloftet i Operaen på Holmen.

Komponist : Thomas Sandberg, Instruktør : Thomas Malling, Koreograf : Anja Jørgensen, Scenograf : Jane Wessely, Producent : Uppercut Danseteater,
Grafisk design : Clara Zangenberg
Medvirkende : Anja Jørgensen, Louise Seloy,Mark Henriksen, Martin Jensen.

P.O.P

P.O.P (2003)
P.O.P (2003)

P.O.P. udspiller sig på en scene – kort før tæppet går. I centrum af forestillingen står scenemesteren. Det er ham der har ansvaret for at alt er klart når de store stjerner går på scenen. Men han har et blødt punkt – og det er pigen som sætter lys. Hans hjerte bæver af alle de følelser man finder i en pop-sang når han ser hende. Men kærligheden er ikke let, når den man elsker har det bedst på en stige højt under loftet og man selv lider af højdeskræk! Lettere bliver det jo heller ikke, når der med eet melder sig en fyr på banen som er ti gange smartere og som næsten kan flyve. Hvad gør man så?!

P.O.P er en crazy forvandlingskugle for store og små. En urkomisk forestilling – hvor kærlighed, død og popmusik smelter sammen i underfundig dans og musik.

Pressen skrev :
Uppercut Danseteater har med P.O.P. skabt en ny sjov, fantasifuld og musikalsk familieforestilling med Thomas Sandberg som herlig scenemester…..Forestillingens fortryllende omdrejningspunkt er Thomas Sandberg, der benytter hele sit kunstneriske register som både slagtøjsspiller, sanger og poetisk klovn med et yderst dansant kropssprog ..,Vibeke WernBerlingske Tidende

Masser af musikalsk guf komponeret og indspillet af den multimusiske slagtøjsspiller, sanger og skuespiller Thomas Sandberg…..der danses og spilles så det ryger, ført an af Sandberg og Crabb med en musikalsk energi, der river alt med sig,Randi K. Petersen B.T.


En opvisning i komik, Janus Kodal,Politiken

Overrumplende og morsom, Henrik Lyding, Jyllands Posten

Overrumplende komik, Anne Middelboe, Information

DASK

 

DASK (2001)
DASK (2001)

DASK blev skabt i 2001 og spillede indtil 2004 omkring 150 forestillinger både stationært og på turné.
DASK modtog Danmarks Teaterforeningers pris som Bedste Børne- og Ungdomsforestilling i 2003.

Instruktør: Thomas Malling. Komponist: Thomas Sandberg. Scenograf: Jane Wessely. Koreograf: Cher Geurtze & Anja Jørgensen. Medvirkende: Risenga Manghezi, Anja Jørgensen, James Crabb & Thomas Sandberg, Producent: Uppercut Danseteater.

Pressen skrev:
” Kontornørderne slår sig løs…en herlig fantasi- og billedrig  forestilling fyldt med topprofessionel musikdramatik… Thomas Sandberg er en forrygende dygtig multikunstner..Helt uimodståelig er han som italiensk kok, der med gulvspand på hovedet tilbereder pasta af elledninger og laver pizza af musemåtter..Fornemt er de to musikeres bidrag og partnerskab i det hele taget i denne musik- og danseteaterforestilling, hvor de skaber både sjove og markante karakterer og udnytter deres instrumenter effektfuldt og dramatisk.” Vibeke Wern, Berlingske Tidende

“Det er showbizz, så man griner “Lone Nyhuus, Børneteateravisen

“En underholdende og gennemmusikalsk komedie for hele familien….uafbrudt overraskende og vildt underholdende …fire drønmusikalske multitalenter..”Henrik Lyding, Jyllandsposten.

“Superskøn og latterbrølende morsom forestilling.” Mette Stentoft, Folkeskolen